20 april 2014

7 hurtige tips til et godt blog-indlæg

et godt blogindlæg

Er blogging det nye sort, eller er det i virkeligheden internettets dna? – i alle tilfælde handler det om at dele viden, links og informationer til fælles glæde. Det unikke ved blogging er, at du som læser har mulighed for at kommentere og diskutere med bloggeren, og som blogger kan du omvendt involvere læseren.

Du kan finde blogs om stort set alt, og det har nok været mommyblog-genren der for alvor satte gang i blogging disciplinen i Danmark.

En god blog er ofte kendetegnende ved, at du får en rigtig god fornemmele af personen bag, og bloggen er et meget umiddelbart, personligt og individuelt medie.

Som blogger er det vigtigt, du finder din egen stil, og at du skriver om emner, du gerne vil dele med dine læser – og så kan du bruge disse 7 hurtig tips, som inspiration til dine blog-indlæg.

1. Titel

Din titel skal fange folks opmærksomhed, da det er det første man ser. Hold titlen under 70 karakterer og husk at inkluder relevante søgeord relation til indholdet.

2. Indledning

Din indledning skal underbygge din titel, og skal udover at  fange og fastholde opmærksomheden, også giv læseren en fornemmelse af, hvad man kan forvente, hvis man læser videre.

3. Relevant billede eller grafik

Du kan gøre dit blog-indlæg mere interessant og dele-interessant med relevante billeder eller underbyggende grafik i forhold til indlæggets indhold. Alt efter emnet kan man med fordel lade en stor del af indholdet være billeder eller måske endda video. Er det relevant for emnet, så fortæller visuelle elementer, som billeder og video, ofte meget mere end tekst.

4. Indlæggets omfang

Optimalt skal et indlæg ikke være på meget mere end 500 ord – langt nok til at få dit budskab ud, og ikke for langt, så du mister læsernes interesse. Suppler heller med link til andre relaterede indlæg, så læseren kan læse videre. Et meget langt indlæg kan måske med fordel dele i to.

5. Call to action

Afslut dit indlæg med et ”call to action” i form af f.eks. et link til at fordybe sig yderligt i emnet, eller stille et spørgsmål, som læseren kan svare på i kommentarer.

6. Links

Brug gerne links hele vejen gennem dit indlæg til f.eks. andre indlæg, der omhandler det samme eller underbygger – lad dem åbne i et nyt vindue, således læseren nemt kan finde tilbage til dit indlæg.

Afslut gerne indlægget med links til alle de tidligere indlæg, der har berørt samme eller relaterede emner.

7. Del på de sociale medier

Sørg for at dit blog-indlæg indeholder en dele funktion, der gør det let for læseren at dele dit indlæg.

Læs også: Gør dit blog-indlæg dynamisk …..

Har du selv andre gode tips til et godt blog indlæg, så del dem gerne i kommentarer nedenfor.

 

 

1 Response

  1. Det nye sort eller internettets DNA? Den var god! 😀

    Et godt indlæg rammer også en trend eller noget sæsonbetonet – man kan sagtens lave blog-indlæg, der kan være relevant hele året – men det er nu alligevel de blog-indlæg, der rammer en trend, der er mest populære.

Skriv et svar