08 februar 2013

Åh, Karoline

KarolineHelt i overensstemmelse med tidsånden åbner Dansk Landbrugsmuseum i dag udstillingen Åh, Karoline, der fortæller om vores alles Karolines Køkken, og udviklingen i vores madkultur de sidste 50 år.

skilt

I går deltog jeg i den officielle åbning af udstillingen, med tidligere Karoline-piger i hobetal, og en åbningstale af forfatteren og TV manden Søren Ryge Petersen, der krydrede med måltidshistorier fra bogen Mad og mennesker.

 

Her er et lille klip fra en af historierne:

Det var helt fantastisk, at så mange Karoline piger, havde fundet vej til Dansk Landbrugsmuseum i Gl. Estrup, for at gøre åbningen af udstillingen til en rigtig fest.

karolinepigerkøkken

Karoline er vældig populær, og det har hun vel altid været – hvem har ikke serveret indbagt mørbrad eller græsk farsbrød på et eller andet tidspunkt?? Faktisk sammenlignede kategorichef Luise Juel betydningen af Karoline med Matador, og det er jo lige i tidsånden, at fokusere på historiske værdier – vi elsker at grave tilbage til rødderne. Jeg er derfor også sikker på, at det bliver en populær udstilling, hvor vi også kan opdatere os på de forskellige årtiers køkkener – indretning, køkkenmaskiner, osv. – sjovt!

Et besøg kan godt anbefales – man bliver i godt humør og får lyst til at gå hjem og kokkererer – godt jeg fik denne skønne gave til formålet – velbekomme!

Lidt twits fra arrangementet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar