02 januar 2017

Del KUN dine egne billeder på Instagram – BUM

Så enkelt kan det siges, hvis du vil undgå hovedpine og lommesmerter….!

Det handler nemlig om rettigheder og ophavsret – det er blevet den helt store udfordring – særlig når vi udfolder os online og på de sociale medier. Vi deler, kopier, låner og gengiver som aldrig før, men hvad er det egentlig vi må og ikke må – og hvordan kan vi f.eks. kreditere de egentlige ophavsmænd og -kvinder?

Er du f.eks. klar over, at selvom du har betalet en fotograf, en grafiker eller en tekstforfatter for billeder, illustrationer eller tekster, så har du “kun” købt brugsret til materialet? Så medmindre der er lavet en hel specifik aftale, så er det fotografen, grafikeren eller tekstforfatteren, der forsat har ophavsretten.

Vil du vide mere, og undgå de største brøler, kan jeg anbefale, du lytter til denne Podcast fra PotterCut – find det her: Nej, nej, nej – det må du ikke (og det koster kassen når du bliver opdaget!)

Når det så er sagt, så mener jeg alligevel, der er gode muligheder for at bruge andres posts på din Instagram – det handler bare om ALTID at spørge først, og så huske at kreditere den der har lavet billedet.

Jeg har også flere gange oplevet, at mine billeder bliver repostet uden jeg er blevet spurgt, men i de fleste tilfælde hænger det sammen med, at jeg har brugt et specifik #hashtag, som relaterer sig til dem der deler efterfølgende. Her ville man nok kunne diskutere, om jeg så reelt har givet dem lov til at dele mit billede uden at spørge???

Sandheden er nok også, at langt de fleste Instagrammer elsker, at nogle deler deres billeder – bare man husker at kreditere….!

Men vil man være på den sikre side – SÅ spørg først!!

Læse også – fortæl en historie med et #hashtag og elsker dine kunder dig?

Skriv et svar