26 juli 2012

Fra App til Community

Måske det mest er i min bevidsthed, at Endomondo har ændret sig fra en (blandt mange) App til at tracke fysisk aktivitet, til en Community – et socialt netværk med millioner af brugere.

Det er ikke så længe siden, jeg hentede gratis udgaven af Endomondo på anbefaling af en i mit netværk og ret hurtig blev jeg både nysgerrig og fanget, og satte mig for at finde ud af noget mere om Endomondo.

Endomondo er historien om et succesfuldt dansk startup, i 2007 blev skabt på visionen om at gøre det sjovere at dyrke sport, og dermed få flere mennesker til at være mere aktive. Navnet Endomondo kommer af ’Endo’, der er en forkortelse for endorfin, som er et stof, der udløses i hjernen under bl.a. motion, og ’Mondo’, der betyder verden på italiensk og esperanto. Endomondo er altså en verden af endorfiner – FEDT!

Det eneste du skal er at hente app’en til din smartphone og tage den med, når du skal ud at løbe, gå, cykle eller dyrke en anden sportsgren, hvor du tilbagelægger en distance. Mens du er af sted, får du automatisk registreret rute, distance, sluttid, gennemsnits- og tophastighed, kalorieforbrug, højdemeter m.m. Registreringen sker real time og uden manuelle dataoverførsler til computeren.

Endomondo har rundet 10 millioner downloads og er tilgængelig på de fleste platforme. Et kæmpe netværk af aktive ’sportsudøver’ og her kan du finde dine venner og udfordre dem, f.eks. i hvem der løber flest kilometer, eller forbrænder flest kalorier. Systemet sammentæller automatisk de relevante sessioner, så status på hver udfordring hele tiden er opdateret. Du kan også oprette grupper for vennerne, så du kan følge deres træning og sende dem opmuntrende beskeder, eller finde nye ruter og dele ruter med andre, opmåle dine yndlingsruter og dele dem med andre. Eller du kan følge dine venner direkte fra stuen, når de f.eks. deltager i et motionsløb – eller lade dem følge dig.

Ja, og så kan du selvfølgelig poste det hele på Facebook, så de venner, der ikke er ramt af endorfin-jagten også kan få ’glæde’ af dine præstationer – herligt – endnu en mulighed for selviscenesættelse.

Åh, ja – Endomondo har selvfølgelig også en shop, så du kan supplere med det helt rigtig udstyr – både til dig selv og telefonen – jo, jo – hvem sagde at det kun var en gratis lille App?? Og når sandheden skal frem, så varer det nok ikke længe inden jeg bliver ’nød’ til at skifte til pro-udgaven!

Så ingen tvivl – der er en ganske god forretning gemt i en verden af endorfiner!

 

Skriv et svar