… eller ved du nærmest ikke, hvad de kan bruges til?
Et hashtag er en ’havelåge’ (#), der bruges konstant på Twitter, hvor et ’#’ fulgt op af et emneord, kan indeksere et indlæg. Et eksempel kunne være #ifactordk, og så vil man finde alle de tweets som er under det hashtag. Det samme gælder for Facebook-ejede Instagram, der også har taget Hashtagget til sig.
Det er specielt i forbindelse med #hashtaggets indtog på Instagram, jeg har undret mig over udviklingen i brugen af det. I modsætning til Twitter, hvor der kun er 140 tegn til rådighed, er der frit spillerum på Instagram, og derfor ser man ofte posts, der rummer en hel bunke # efter hinanden eller nogle meget lange #helesætningerudienkøre hashtags. Det virker nærmest desperat, eller måske er det #jegermonstercoolagtig#ogjegskalvisedighvormeget!
Brug #hashtags fornuftigt
Selvom brugen af hashtags er startet på Twitter, kan de med fordel bruges på tværs af flere sociale medier, f.eks. Google+, LinkedIn, Instagram og Pinterest. Hashtags giver brugerne mulighed for at organisere indhold og billeder – samtidig kan hashtags være med til at sætte fokus på specifikke brands eller emner.
Facebook skulle ifølge Wall Street Journal også være i færd med at implementere hashtagget i Facebook – med samme formål, som hos konkurrenten Twitter
En inspirerende måde at anvende #hashtags på, er at generere dynamisk indhold på en blog eller hjemmeside. Her kan ses et eksempel, hvor jeg henter aktuelle billeder og tweets fra Instagram og Twitter til et blogindlæg omkring Foodies ved hjælp af #foodies – se indlæg.
5 #hashtag tips
Overvejer du at begynde at anvende #hashtags i din sociale media marketing, kan du med fordel notere dig følgende tip:
# 1: Vælg et unik #hashtag
Ønsker du at bruge et hashtag, til at skabe fæll er det vigtig, at det #hashtag, der anvendes er så unik, at der kommer minimal støj i form af billeder eller tweets om helt andre emner/begivenmheder.
# 2: Vælg et #hashtag, der er let at huske
Når du vælger et hashtag, er det vigtigt at sørge for, at det er let at huske, og at brugerne både kan udtale og stave det. Altså hashtagget bør være kort, nemt at udtale og stave og give en idé om emnet for samtalen eller tweet strømmen.
# 3: Brug det samme #hashtag på flere platforme
Skab genkendelse gennem dit #hashtag, og ved at bruge det samme på alle de platforme, hvor du skaber aktivitet.
# 4: Søg efter #hashtag før du bruger den
Tjek dit #hashtag inden du begynder at bruge det på samtlige platforme – tænk om det allerede tidligere har været anvendt i en diskussion om noget negativt?
# 5: Begræns antal og længden af #hashtags
Undgå at fremstå som desperat nybegynder ved at anvende alt for mange #hashtags i samme tweet, billeddeling, ol., og ved at lave monsterlange og ulæselige #hashtags.