28 august 2013

Jagter du forbindelser…..?

Jagtstribe_linkedinlogoHvad gør du, når du modtager en invitation til kontakt på LinkedIn fra en person, du ikke kender?

Ignorerer du blot henvendelsen? – eller accepterer du uden at tøve?

Eller gør du som jeg – sender en mail retur, takker for henvendelsen, og beder om yderlig information?

Ofte er der tale om en standard invitation, og jeg har erfaret, at invitationen kan være afsendt ved en fejl – specielt hvis man bruger iPad app’en.

Et eksempel på, hvordan  en mail retur kan lyde:

 “Kære 

Mange tak for din henvendelse og invitation til kontakt.

Jeg vil gerne acceptere invitationen, men vil også gerne forinden kende relationen eller motivationen – måske min hukommelse ikke er så god som din.

Jeg får mange invitationer fra personer, jeg ikke umiddelbart genkender, så jeg har gjort det til en vane at spørge. I nogle tilfælde viser det sig også, at invitationen er en fejl – det sker ofte, når man har brugt iPad app’en.

Med venlig hilsen”

 

Mange ignorer min mail, og dem sletter jeg selvfølgelig. En del svarer faktisk, at det er en fejl, og dem ignorer jeg selvfølgelig også. Heldigvis er der også nogle, hvor henvendelsen er helt oprigtig, og hvor der er en fornuftig begrundelse for invitationen. Dem accepterer jeg selvfølgelig alle med glæde, for jeg vil også gerne udbygge mit netværk, men jeg jagter ikke forbindelser bevidstløst!

 HUSK på, at når du accepterer en ny forbindelse, så giver du samtidig vedkommende adgang til dit eget netværk.

 Inviter til kontakt

Er det dig, der er den udfarende, og som gerne vil have nye forbindelser, så anbefaler jeg, at du ALTID skriver en personlig hilsen, og begrunder, hvorfor du gerne vil i kontakt.

Undlad kun denne personlige hilsen, hvis du er 100% sikker på, at vedkommende ved hvem du er, og hvorfor du finder forbindelsen relevant – eksempelvis en invitation til en ny kollega.

 Udbyg dit netværk – det er vigtigt – men gør det med omtanke!

linked-in-

 

Skriv et svar