10 januar 2016

”Ninja tricks” til LinkedIn

Lige nu flyder det over med gode råd og guidelines til LinkedIn i både blogindlæg og opdateringer.

Så nu kan du ikke længere bruge undskyldningen ”jeg ved ikke lige….” for ikke at have en nogenlunde opdateret og velfungerende LinkedIn-profil.

Du har også alle muligheder for at få gode råd til, hvordan du optimerer brugen af LinkedIn – uanset om du vil sælge mere, markedsføre dig selv eller dit firma, blive verdensmester i netværk, eller noget helt andet….!

Med andre ord – du ved alt, næsten alt – så hvorfor så alligevel give dig endnu et indspark??

Jeg vil helt holde mig fra de forkromede guidelines, men helt enkelt blot dele et par små tricks, som jeg selv har meget glæde af.

Kender du dem allerede er det perfekt, får du et lille tip eller to, som du kan bruge, så er det endnu mere perfekt 🙂

1. Jeg skriver ALTID en besked til en ny kontakt, jeg ikke kender, UDEN at acceptere invitationen!

Jeg får tit og ofte invitationer fra personer, jeg ikke kender. Når disse invitationer er en standardinvitation, skriver jeg ALTID til personen først UDEN at acceptere invitationen – tit og ofte er der faktisk tale om en fejl, og jeg synes, det er uhøflig blot at acceptere uden først at forhøre sig.

A – jeg danner mig hurtig et overblik over ventende invitationer, og accepterer dem jeg kender. Er jeg i tvivl klikker jeg på ”se alle”!

B – så holder jeg musen hen over det lille blå ”-ikon, så jeg kan læse selve invitationen. Er det en standardinvitation klikker jeg på pilen, og skriver en besked til vedkommende. Spørg, hvorfor vedkommende har sendt mig en invitation eller om det er en fejl! Får jeg ikke et svar, smider jeg invitationen ud…!

Slide2

2. Jeg send ALTID en personlig invitation, også selvom jeg lige har været sammen med vedkommende – så benytter jeg nemlig lejligheden til et TAK for sidst.

Af samme grund klikker jeg aldrig på kontakt-knappen (A), men sender altid en invitation inde fra personens profil (B), og så får jeg muligheden for at skrive den personlig hilsen, samt indikere hvilken relation (C).

Slide1

3. Jeg undgår, at ”bøffe” i beskederne, og at de bliver sendt, når jeg trykker enter! Fjern det lille flueben!

Slide3

4. Jeg bruger den engelske version, da det giver mig mulighed for at publicere indlæg (A)

5. Jeg lader ikke LinkedIn bestemme, hvilke nyheder jeg skal se, så jeg skifter fra top nyheder til seneste nyheder. Man skal blot huske at gøre det hver gang man kommer ind, for LinkedIn vil helst vise top-nyhederne!!

Slide4

6. Jeg overvejer meget seriøst, hvad jeg dele og kommenterer på, og jeg er OBS på, om jeg gør mig til reklamesøjle for et produkt eller virksomhed i mit netværk!

Der findes mange, der er smarte, og markedsfører sig selv ved at give et eller andet gratis – typisk en e-bog, mod at folk skriver en kommentar – typisk deres email. Egentlig synes jeg, det er utrolig, hvad man kan få folk til – bare det er gratis! Overvej måske en ekstra gang inden du sender din mail i offentligheden!!

Slide5

Har du andre fede tips, så del dem gerne i kommentarer feltet 🙂

Skriv et svar