10 juni 2012

QR-koder – vejen til næsten alt

Weekendens avislæsning og et hurtig kik i ugens høst af tilbudsaviser fik mig til at reflektere over brugen af de små mønstrede firkanter – QR-koder – QR = Quick Response!

Første gang jeg stødte på den lille kode var nok i 2007/08, hvor en ung håbefuld fyr kom på min daværende arbejdsplads, og præsenterede os for mulighederne i at placere den lille kode på emballagerne, og derved give forbrugerne mere info om produktet. På daværende tidspunkt var det faktisk ret bekostelig at få lov at anvende de små koder, og det var nu også alt for ’innovativ’ for virksomhedens ledelse, så ideen og mulighederne blev parkeret i skuffen.

I dag er det en helt anden sag – der er QR-koder over alt – ikke bare på produkterne, men i aviser, tilbudsaviser, i butikker, på togstationer, i naturen, på skærmen, på TV – ja, kort sagt ALLE steder. Det koster heller ikke noget længere at lave en QR-kode, der findes et hav af www-sider, hvor man nemt kan gå ind, og lave en kode – så med en smartphone, en scanningsapp og en lille kode er vejen banet til alt muligt.

Et par enkelte eksempler fra dagens aviser og tilbudsaviser.

Jobannoncer – den tid hvor man kunne hygge sig med at læse diverse jobopslag i avisen er ovre – nu er det frem med mobilen, hvis du vil vide noget – scan koden og læs på mobilen!

Matas – her kan man både blive klog på neglepleje og få en Matas-butik direkte på mobilen.

 

 

 

 

 

 

SuperBrugsen – her kan man afbestille flere reklamer – det syntes jeg faktisk er lidt sejt.

 

 

Et eksempel fra skabet – marmeladen, hvor man får adgang til en App med en fortælling om Bærfolket ved at scanne koden. Se App’en i App Store her!

 

 

 

 

Og så det helt seje eksempel – en QR-kode have – og koden skulle eftersigende virke, og når man bruger den kommer man ind på havens hjemmeside – læs mere her eller scan koden nedenfor.

 

Skriv et svar