26 juli 2015

Snapseed på dansk

Snapseed, der er et fotoredigeringsprogram, som også findes som app til smartphonen, er helt uundværlig, når man bruger Instagram – synes jeg!

Med den seneste opdatering d. 20. juli er Snapseed app’en nu på dansk, og det kan være en fordel, hvis du ikke er hardcore foto-redigerings-nørd 🙂

Med Snapseed kan du tilføje de fedeste effekter til dine billeder inden du dele dem på Instagram eller andre steder. Du kan selvfølgelig bruge Snapseed til at redigere dine billeder med uanset hvad du skal bruge dem til. Snapseed kan hentes både til Smartphones, PC og Mac.

Snapseed kan selvfølgelig ikke sammenlignes med Photoshop, men du kan alligevel lave en del. Jeg har her lave en lille guide med udgangspunkt i de funktioner, jeg selv bruger mest – altid på iPhone/iPad.

  1. Når du åbner app’en skal du åbne det foto, du vil redigere. Du får 3 muligheder a. åbne et billede fra din enhed iPhone/iPad, b. tage et billede, eller c. åbne det seneste billede. Jeg vælge altid at tage billedet med min iPhone, og så hente det ind.
  2. Nu kan du så begynde at redigere dit billede – ved at klikke på blyant nederst til højre.
  3. Nu har du så 9 forskellige værktøjer til rådighed – justering, beskær, omdan, markering, vignet, detaljer, rotér, pensel, og fjerne pletter. Jeg bruger næsten altid beskær og justering.
  4. Du kan også vælge at bruge nogle af de filtre, der er i app’en – prøv f.eks. at give dit billede lidt drama.
  5. Når man f.eks. åbner justering kan man få app’en til at lave en automatisk justering eller man kan vælge selv at justere på et eller flere af følgende parameter: lysstyrke, atmosfære, kontrast, mætning, skygger, fremhævninger og varme. Du vælger ved at bevæge fingeren op eller ned på din touch skærm, og du justerer de enkelte parameter ved at bevæge fingeren til højre eller venstre på din touch skærm. Du godkender eller fortryder din ændring ved at klikke på enten flueben eller kryds.
  6. Når du synes, dit billede er, som det skal være, kan du vælge enten at gemme det, eller dele det direkte. Vil du dele klikker du på de 3 prikker i øverste højre hjørne, så får du mulighed for at dele eller åbne i…! Vælger du i stedet at gemme ændringer, får du mulighed for at gemme, eksportér eller gemme en kopi. I øvrigt viser tallet i den lille firkant mellem Gem og de 3 prikker hvor mange ændringer, du har foretaget på dit billede.

snapseed 1

Snapseed 2

Der er også andre muligheder – læs også: Pimp dine fotos og 7 friske fif til Instagram

Du finder en liste over 10 geniale apps til at booste din Instagram med i indlægget: Skab Micro Content med Instagram og Over.

Giv meget gerne dine egne tips i kommentar.

 

 

 

 

 

Skriv et svar